Familieopstellingen workshop “De kracht van familiebanden”

Over gezonde verbintenissen aangaan.

 

Dit is een workshop die gaat over de verborgen dynamiek in familiesystemen en waarin gewerkt wordt met familieopstellingen.

Iedere persoon die een opstelling maakt, begint kort te vertellen over de dringende vraag of het beleefde probleem dat hem of haar bezighoudt.

 

Familieopstellingen helpen:

 

 • als er tussen echtparen, in de familie of met de kinderen conflicten zijn;
 • als het moeite kost het gevoel te hebben ergens bij te horen en je in liefde verbonden te voelen;
 • als het opbouwen van duurzame partnerrelaties je slecht af gaat of steeds op dezelfde dingen vastloopt;
 • als het niet echt wil lukken om in je persoonlijke leven en in je beroep doelen te bereiken;
 • bij depressies, angsten, eetstoornissen en andere psychische storingen;
 • bij lichamelijke ziekten;
 • als het niet loopt tussen jou en het team waarin je werkt;
 • als het niet lukt goed contact met je kind houden;
 • bij het jezelf zekerder voelen in contact met mensen;
 • als schaamte en schuldig voelen te groot is om te dragen;
 • als grenzen aangeven moeilijk blijkt;
 • als het moeilijk is uit strijd te blijven;
 • bij lichamelijke klachten zonder duidelijke medische oorzaak;
 • enz., enz.

 

Een familiesysteem zoekt, als een mobiel met bovenin de voorouders en onderin de kinderen, naar een optimaal evenwicht en balanceert voortdurend volgens ‘familiesysteemregels’. Als deze 'regels' niet gerespecteerd worden of door omstandigheden niet gerespecteerd kunnen worden, ontstaan er verstrengelingen (als knoopjes in de draden van de mobiel) waardoor de liefde niet naar beneden stroomt en waardoor verstrengelingen een diepgaande werking hebben op het leven van de familieleden zelf en op die van de volgende generaties. Deze verstrengelingen leiden vaak tot problemen die meestal niet goed behandelbaar zijn met persoonlijk gerichte vormen van psychotherapie. In Duitsland ontwikkelde Bert Hellinger in de jaren ’90 een methode waarbij met 'familieopstellingen' wordt gewerkt.

 

Tijdens een familieopstelling worden verborgen dynamieken (verstrikkingen en verstrengelingen) zichtbaar en voelbaar gemaakt m.b.v. groepsleden die tijdelijk de plaats van familieleden van de cliënt innemen.

Het zeer bijzondere bij deze manier van werken is dat de opgestelde vervangers (representanten) op hun intuïtief neergezette plek toegang (b)lijken te krijgen tot de ‘familie essentie’ en daarmee tot dezelfde gevoelens en onderlinge verhoudingen als de oorspronkelijke familieleden.  De onderlinge dynamiek en daarmee de diagnose van het ingebrachte probleem wordt vaak glashelder. Het is een verbluffende ervaring en een tot nu toe onverklaard fenomeen.

 

Binnen het opgestelde familiesysteem kunnen dan op een methodische manier de ongezonde en belemmerende krachten eerst (h)erkend en beleefd en daarna zo organisch herordend worden dat een helingsproces plaats vindt voor het familiesysteem. De tot dan toe gebonden (verstrengelde) emotionele energie komt los en kan weer stromen. Heilzame en scheppende krachten komen zowel op individueel niveau als ook op familieniveau in beweging en kunnen leiden tot nieuwe impulsen en volgende stappen in onszelf en in contact met voor ons belangrijke relaties.

 

De ervaring van workshopdeelnemers is dat zij een diepgaand inzicht verkrijgen over zichzelf, de dynamiek in hun eigen familiesysteem en de kracht van liefde die menselijke relaties stuurt. Niet alleen het werken aan eigen familieopstellingen, maar ook het meewerken aan opstellingen van anderen (o.a. als representant) is een heel bijzondere ervaring.

 

Naast familieopstellingen is het ook mogelijk te werken aan inzicht in problemen in werksituaties.

 

De grootte van de groep bedraagt meestal 8 personen die zelf een opstelling neerzetten. Iedereen die zich vooraf opgegeven heeft om een opstelling te doen, krijgt hiervoor de gelegenheid. Daarnaast zullen er ongeveer 6 á 8 niet-opstellende deelnemers aanwezig zijn om te helpen.

 

Aanbevolen om te lezen: Bert Hellinger: 'De verborgen dynamiek van familiebanden' Altamira-Brecht ISDN 906963 475 9/NUGI 713. Dit vertaalde boek geeft een compleet overzicht van het werken met familieopstellingen en de theoretische achtergrond (www.altamira.nl), zie verder (www.carl-auer.de) Als je een populair boek wil lezen van iemand zonder therapeutische achtergrond kun je Els van Steins boek ‘De fontein, vind je plek’ lezen (ISBN 978949233).

 

Kosten en aanmeldings- en betalingsvoorwaarden

 

De kosten bedragen € 250,- per weekend. Deze prijs is inclusief BTW, koffie en thee en exclusief verblijfskosten.  Een niet-opstellende deelnemers die je meebrengt, betaalt € 90,-. Pas na betaling van € 250,-  is je plek zeker. Therapeuten die hun deelnemende cliënten vergezellen en ondersteunen betalen niet.

Nadat je je hebt aangemeld en de reserveringskosten van € 75,-  ontvangen zijn, word je opgebeld voor een telefonisch kennismakingsgesprek. Trek je je direct na het kennismakingsgesprek terug of lijkt de workshop ons inziens op dit moment niet passend voor je, dan ontvang je je € 75,- retour.

Annuleer je jouw deelname later dan één maand voor de workshop dan betaal je € 250,-. Na dit tijdstip ontvang je geen geld retour, maar kun je in overleg met ons je plaats door iemand anders laten innemen. In geval van overmacht is inhalen op een later tijdstip mogelijk. In deze beide gevallen betaal je dan € 100,- in plaats van

€ 250,-.

De werkwijze en het proces dat ontstaat, maken het noodzakelijk dat je de gehele workshop aanwezig bent.

 

 

Informatie en aanmelding

 

Je kunt telefonisch informatie inwinnen op tel. 035-6281702. Voor aanmelding mail je je ingevulde inschrijfformulier aan ons toe en stort je € 75,- op rekeningnummer IBAN: NL74 INGB 0007996047 t.n.v. Geertsen Consultancy te Hilversum. Wanneer deze link niet werkt, kun je je  aanmelden via ons e-mailadres info@geertsenconsultancy.nl  Je wordt dan opgebeld voor een telefonisch kennismakingsgesprek.

 

Plaats

De workshops vinden plaats in Hilversum, Laapersveld 9 , op vijf minuten loopafstand van het station en met de auto op vijf minuten rijafstand van de A27. Er is voldoende (gratis) parkeergelegenheid. De prijs per workshop is inclusief koffie en thee, maar exclusief maaltijden en overnachting. Je lunch kun je meenemen of in de buurt kopen. Overnachtingsmogelijkheden kun je  vinden bij www.weekendjeweg.nl of www.hotelspecials.nl (b.v. Lapershoek 5 min. lopen,  Grand Hotel Gooiland 10 min) of bij Bed and Breakfast Hilversum. Uiterlijk een week voor de start van de workshop ontvang je een routebeschrijving.

 

Tijd

De workshop begint op zaterdag om 10.00 uur en op zondag op 9.30 uur. We eindigen als we klaar zijn om ongeveer 19.00 uur op beide dagen, soms wat later. Er is geen avond-sessie. Je zorgt zelf voor je maaltijden.

 

Aanmeldformulier workshop

“De kracht van familiebanden”

De data van de weekenden zijn:

Geertsen Consultancy - Hilversum & Hoogeveen
Geertsen Consultancy Slogan
Geertsen Consultancy Slogan
Geertsen Consultancy Slogan
Geertsen Consultancy Slogan
Geertsen Consultancy Slogan

Geertsen Consultancy

Hobbemalaan 1

1213EZ Hilversum

 

Brinkstraat 30 (recent 2e adres)

7901LA Hoogeveen

 

Telefoon:

035-6281702

 

E-mail: l.geertsen@geertsenconsultancy.nl

info@geertsenconsultancy.nl

j.oostindie@geertsenconsultancy.nl